Fysiotherapie

Een fysiotherapeut heeft uitgebreide kennis van het menselijk bewegingsapparaat. Hij is een ‘specialist in bewegen’. Hij behandelt patiënten met pijnklachten aan gewrichten en spieren. Die klachten zorgen er vaak voor dat mensen hun gebruikelijke activiteiten niet goed kunnen uitvoeren in het dagelijkse leven, werk en/of sport.

Een fysiotherapeutische behandeling kan bestaan uit massagetechnieken, losmaken van gewrichten (mobiliseren), revalidatietraining, voorschrijven van oefeningen voor thuis en het geven van adviezen.

Advies
Bij een fysiotherapeut kunt u ook terecht voor alleen een advies. Bijvoorbeeld als u een blessure hebt gehad en weten wilt wanneer u weer kunt gaan sporten. Wat de beste manier is om uw werk op te bouwen of op hoeveel hersteltijd u moet rekenen. En natuurlijk ook hoe u herhaling of verergering van klachten in de toekomst kunt voorkomen. Een tijdig en deskundig advies is dan goud waard.

Mogelijkheden tot behandeling bij Kees Hageman (zie specialisaties)

Deze mogelijkheden hangen nauw samen met de mate van scholing van de therapeut. Een therapeut met veel specialisaties heeft de mogelijkheid om uw klacht vanuit een breed spectrum te bekijken en kan ook meerdere behandeltechnieken toepassen om uw klacht optimaal te behandelen.